Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

CIZ Home
Introductiepagina

Heeft u blijvend intensieve zorg nodig? Dan kunt u wellicht zorg krijgen vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) onderzoekt of u daarvoor in aanmerking komt. Vanaf 1 januari 2015 vervangt de Wlz de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). Wat er precies verandert, leest u ook op www.hoeverandertmijnzorg.nl. Heeft u vragen over de veranderingen? Bel dan met 0800-0126.

Bekijk ook de filmpjes over toegang tot de Wlz.

Hoe de Wlz werktarrow right

 Zorg uit Wlz aanvragen

​U kunt hier een indicatie voor zorg uit de Wlz aanvragen. Deze zorg wordt betaald via de Wet langdurige zorg (Wlz). Weet u niet zeker of de zorg die u nodig heeft onder de Wlz valt? Kijk dan eerst onder Zorg vanuit de Wlz of doe hiernaast de Webcheck Wlz.

 Webcheck Wlz

Niet iedereen komt in aanmerking voor zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Vraagt uw situatie om intensieve zorg of niet? Met de webcheck Wlz ontdekt u of een aanvraag doen bij het CIZ zinvol is. U geeft antwoord op enkele vragen en het CIZ adviseert u daarna wat te doen.

 Zorgaanvragen professionals

​Wilt u informatie over het aanvragen van zorg vanuit de Wlz? Kijk dan bij Aanvragen Wlz-indicatie. Wilt u zorg vanuit de Wlz inzetten voor een cliënt? Log dan in voor het digitaal indi​enen van uw aanvraag.