Heeft u blijvend intensieve zorg nodig? Dan kunt u misschien zorg krijgen vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het CIZ onderzoekt of u daarvoor in aanmerking komt.

Actueel

Storing Portero

13-04-2021

Op dit moment is er een storing in ons systeem Portero. Dit betekent dat wij tijdelijk niet alle cliëntgegevens kunnen raadplegen. We kunnen daarom telefonisch geen vragen over de (voortgang) van een dossier beantwoorden. De cliëntgegevens zijn veilig. Ook kunnen tijdelijk niet alle zorgaanbieders een aanvraag doen in Portero. U kunt wel een aanvraag doen via de zelfaanmelder of formulieren op onze website. Vragen? Neem via de mail contact op met het team in uw gemeente. 

Jaarverslag 2020

01-04-2021

Ook dit jaar hebben we een jaarverslag gemaakt naar aanleiding van het Jaardocument 2020. Daarin delen we onze belangrijkste cijfers en gebeurtenissen. Het jaarverslag is een visueel aantrekkelijke samenvatting van het Jaardocument.

Lees meer

Remco Bakker lid Raad van Bestuur van het CIZ

04-03-2021

Per 1 mei 2021 treedt Remco Bakker (1973) aan als lid van de Raad van Bestuur bij het CIZ. Hij neemt deze positie over van Rob van Lint die op interim basis deze functie sinds september invult. Naast Remco bestaat de Raad van Bestuur uit Christa Klijn die sinds het vertrek van Hans Ouwehand de functie van voorzitter Raad van Bestuur bekleedt.

Lees meer

Nieuwe aanvraag nodig voor aflopen tijdelijke indicatie rondom Wlz-registratie VV COVID-19

25-02-2021

Is er voor uw cliënt tussen april en juni 2020 bij het CIZ een tijdelijke Wlz–registratie COVID-19 aangevraagd? En heeft uw cliënt na afloop van deze 12 maanden nog steeds de Wlz-indicatie nodig? Vergeet dan niet om een nieuwe aanvraag te doen.

Lees meer

Wie kan zorg krijgen uit de Wlz (ggz)?

Wanneer u een psychische stoornis heeft, dan wordt uw zorg en ondersteuning op dit moment nog vergoed door uw gemeente (Wmo) of zorgverzekeraar. Vanaf 2021 kunt u toegang krijgen tot de Wet langdurige zorg (Wlz). Lees meer

Veelgestelde vragen

95%

Aanvragen op tijd afgehandeld

8,1

Het cijfer dat cliënten ons geven

Uw aanvraag in cijfers

Als u een Wlz of Wzd-aanvraag doet, dan ontvangt u in principe binnen zes weken een besluit. In maart heeft het CIZ 95% van alle aanvragen op tijd behandeld.

Lees meer