De regels zijn gelijk. Toch is iedereen anders.

Heeft u blijvend intensieve zorg nodig? Dan kunt u misschien zorg krijgen vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het CIZ onderzoekt of u daarvoor in aanmerking komt.

Actueel

Wat is uw ervaring met onze website?

26-05-2022

We willen onze website verbeteren. Daarom zijn we benieuwd naar uw ervaring met www.ciz.nl. Heeft u recent een aanvraag gedaan bij het CIZ en daarbij onze website bezocht? Dan kunt u ons verder helpen. Het invullen van de enquête duurt maximaal 4 minuten.

Lees meer

Beleidsregels Wlz 2023 bekend

06-12-2022

De beleidsregels voor de indicatiestelling Wlz 2023 zijn op 1 december gepubliceerd in de Staatscourant en zijn vanaf nu beschikbaar op onze website. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de beleidsregels 2022?

Lees meer

Digitale Inclusie wint Good Practice Award

05-12-2022

Het CIZ heeft voor de tweede keer in 3 jaar tijd de Good Practice Award gewonnen. Dit keer voor Digitale Inclusie: ‘leave no one behind’: een samenwerking tussen diverse dienstverleners om mensen te helpen in het digitale contact met de overheid.

Lees meer

457 signalen over zorgfraude bij Informatie Knooppunt Zorgfraude

01-07-2022

Bij het Informatie Knooppunt Zorgfraude (IKZ) zijn in 2021 457 signalen over zorgfraude verzameld door de partners in het knooppunt. De signalen gaan over 379 zorgaanbieders. Over driekwart van hen kwam er in 2021 voor het eerst een signaal binnen.

Lees meer

Wat is de Wet zorg en dwang?

De Wet zorg en dwang (Wzd) regelt hoe en wanneer uw familielid onvrijwillige zorg krijgt of onvrijwillig opgenomen kan worden. Onvrijwillige zorg of opname mag volgens de Wzd alleen als het écht niet anders kan. Lees meer

Veelgestelde vragen

96%

Aanvragen op tijd afgehandeld

8,0

Het cijfer dat cliënten ons geven

Uw aanvraag in cijfers

Als u een Wlz of Wzd-aanvraag doet, dan ontvangt u in principe binnen zes weken een besluit. In november heeft het CIZ 96% van alle aanvragen op tijd behandeld.

Lees meer
Sluiten

Hoe makkelijk heeft u de informatie op de website gevonden?

beoordeel deze website