De regels zijn gelijk. Toch is iedereen anders.

Heeft u blijvend intensieve zorg nodig? Dan kunt u misschien zorg krijgen vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het CIZ onderzoekt of u daarvoor in aanmerking komt.

Actueel

Wat is uw ervaring met onze website?

26-05-2022

We willen onze website verbeteren. Daarom zijn we benieuwd naar uw ervaring met www.ciz.nl. Heeft u recent een aanvraag gedaan bij het CIZ en daarbij onze website bezocht? Dan kunt u ons verder helpen. Het invullen van de enquête duurt maximaal 4 minuten.

Lees meer

Finalist Good Practice Award 2022

04-11-2022

Zorgen dat 4 miljoen Nederlanders die niet of nauwelijks met de computer overweg kunnen, toch mee kunnen blijven doen met de digitaliserende samenleving en overheid. Dat was vanaf het begin het doel van Digitale inclusie, een initiatief van 14 uitvoeringsorganisaties (het CIZ is deelnemer van het eerste uur). Het project was genomineerd voor de Good Practice Award 2022 en met trots kunnen we vertellen dat we in de finale zitten! Stemt u ook?

Lees meer

457 signalen over zorgfraude bij Informatie Knooppunt Zorgfraude

01-07-2022

Bij het Informatie Knooppunt Zorgfraude (IKZ) zijn in 2021 457 signalen over zorgfraude verzameld door de partners in het knooppunt. De signalen gaan over 379 zorgaanbieders. Over driekwart van hen kwam er in 2021 voor het eerst een signaal binnen.

Lees meer

Taskforce integriteit zorg

30-06-2022

Op 14 april publiceerde de Algemene Rekenkamer het rapport ‘Een zorgelijk gebrek aan daadkracht’. In dit rapport doet de Rekenkamer verslag van haar onderzoek naar de effectiviteit van de handhaving ter bestrijding van zorgfraude.

Lees meer

Wat is de Wet zorg en dwang?

De Wet zorg en dwang (Wzd) regelt hoe en wanneer uw familielid onvrijwillige zorg krijgt of onvrijwillig opgenomen kan worden. Onvrijwillige zorg of opname mag volgens de Wzd alleen als het écht niet anders kan. Lees meer

Veelgestelde vragen

95%

Aanvragen op tijd afgehandeld

8,1

Het cijfer dat cliënten ons geven

Uw aanvraag in cijfers

Als u een Wlz of Wzd-aanvraag doet, dan ontvangt u in principe binnen zes weken een besluit. In oktober heeft het CIZ 95% van alle aanvragen op tijd behandeld.

Lees meer
Sluiten

Hoe makkelijk heeft u de informatie op de website gevonden?

beoordeel deze website