Het CIZ heeft voor de tweede keer in 3 jaar tijd de Good Practice Award gewonnen. Dit keer voor Digitale Inclusie: ‘leave no one behind’: een samenwerking tussen diverse dienstverleners om mensen te helpen in het digitale contact met de overheid.

De prijsuitreiking vond plaats in Den Haag. Van de 3 finalisten wist Digitale Inclusie de jury het meest te overtuigen met een pitch. Daarvoor hadden al 800 mensen hun stem uitgebracht; deze stemmen telden voor 25 procent mee in de uitslag.

In maar liefst 633 bibliotheken is inmiddels een Informatiepunt Digitale Overheid ingericht. Meer dan 5000 getrainde bibliotheekmedewerkers staan klaar om mensen te helpen die moeite hebben met digitale communicatie. Dat doen ze met cursussen, maar ook met heldere uitleg hoe ze bijvoorbeeld een digitaal aanvraagformulier moeten invullen. We zijn vanaf het eerste moment betrokken bij dit initiatief en mede daarom reuze trots dat het ons weer is gelukt om de award (gedeeltelijk) in ontvangst te mogen nemen!   

Wie mag mijn Wlz-aanvraag namens mij ondertekenen?

Als u jonger bent dan 18 jaar, dan tekent één van deze personen uw Wlz-aanvraag: Een ouder met ouderlijk gezag (een handtekening van één ouder is voldoende). Lees meer

Veelgestelde vragen

Sluiten

Hoe makkelijk heeft u de informatie op de website gevonden?

beoordeel deze website