Op deze pagina kunt u meer informatie vinden over onze organisatie. Ook vindt u hier rapportages met cijfers over de Wet langdurige zorg.

Hier kunt u de folders van het CIZ lezen of bestellen. Ook vindt u alle aanvraagformulieren.

Lees meer...

Zorgvuldig onderzoeken wie recht heeft op zorg uit de Wlz. Volgens de regels, maar vooral met aandacht voor de mens. Daar staat het CIZ voor. U kunt bij ons een indicatie aanvragen voor zorg op grond van de Wet langdurige zorg (Wlz).

Het CIZ is een zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) en valt onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van VWS. De bestuurder van het CIZ wordt ondersteund door een Chief Operating Officer (COO) die tevens plaatsvervangend bestuurder is.

Het CIZ beschikt over een groot aantal unieke gegevens en maakt deze informatie toegankelijk via rapportages en beleidsanalyses.

In het proces van Wlz-aanvraag tot het ontvangen van zorg spelen verschillende partijen een rol. Het CIZ is daar één van.

Interesse in werken bij het CIZ? Kijk dan bij onze vacatures hieronder.

Het CIZ besteedt veel aandacht aan de gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid en vindbaarheid van online informatie.
Onze website www.ciz.nl voldoet aan de overheidseisen voor toegankelijkheid.

Het CIZ vindt uw privacy belangrijk. Daarom gaan wij zorgvuldig om met uw gegevens. Hieronder leest u – in het kort – hoe wij dat doen. Zo ziet u in één oogopslag waar u op kunt rekenen.

Wat houdt een huisbezoek in?

​Om een indicatie te kunnen stellen is het belangrijk dat het CIZ een goed beeld van uw situatie heeft. Het kan daarom voorkomen dat u een Wlz-aanvraag heeft gedaan en een brief krijgt voor een huisbezoek. Lees meer

Veelgestelde vragen