28 juni 2024
Nieuws

Websites van het CIZ behalen de A-status Digitale Toegankelijkheid

Afgelopen jaar is er binnen het CIZ achter de schermen hard gewerkt aan onze websites: ciz.nl en werkenbijciz.nl. Met als voornaamste doel: onze websites toegankelijk maken voor iedereen. En dat is gelukt! We zijn er trots op dat onze websites de A-status Digitale Toegankelijkheid hebben ontvangen.

Laptop

Digitale toegankelijkheid vinden wij als organisatie heel belangrijk. Daarnaast is het een wettelijke eis: in de wetgeving staat dat websites en apps van overheidsorganisaties verplicht toegankelijk moeten zijn. Iedereen moet informatie en diensten van de overheid kunnen gebruiken. Ook digitale informatie en diensten.

Een voorbeeld van digitale toegankelijkheid is een voorleesfunctie.
Tekst op de website wordt voorgelezen voor iemand met een visuele beperking. Zo heeft deze persoon toch toegang tot alle informatie die nodig is. 

De twee publieke websites van het CIZ (www.ciz.nl) en onze vacature en HR-website (www.werkenbijciz.nl) zijn door Cardan Technobility onderzocht op digitale toegankelijkheid. Beide websites voldeden aan alle vereisten en hebben hiermee de A-status behaald.