20 juni 2024
Nieuws

Onafhankelijk Werkbelevingsonderzoek (WBO): medewerkers geven het CIZ een 8,6

Om de 2 jaar houdt het CIZ een werkbelevingsonderzoek, uitgevoerd door DUO Market Research. Maar liefst 73 procent van de medewerkers heeft hier aan meegewerkt. Het gemiddelde cijfer dat de CIZ-er de organisatie geeft is hoog: een 8,6.

illustratie groep mensen

Om de 2 jaar houdt het CIZ een werkbelevingsonderzoek, uitgevoerd door DUO Market Research. Maar liefst 73 procent van medewerkers heeft hier aan meegewerkt. Het gemiddelde cijfer dat de CIZ-er de organisatie geeft is hoog: een 8,6. 

Op alle terreinen zijn de cijfers omhoog gegaan ten opzichte van de vorige meting. Toen gaf de medewerker nog een 8,2 als rapportcijfer. 

De CIZ-er waardeert met name de inhoud van het werk (een 8.3), de mogelijkheid tot hybride werken (een 8,9) en de sfeer. 
Toch is dit niet reden om achterover te leunen.

Bestuursvoorzitter Remco Bakker: ‘Natuurlijk zijn er altijd aandachtspunten waar we op kunnen verbeteren. En we moeten elkaar ook scherp houden. We zien dat de beleving van de werkdruk gelukkig is verbeterd, maar dit blijft een punt van aandacht waar we oog voor moeten houden. Door met elkaar in gesprek te blijven, leren we van elkaar. Samen maken we immers het CIZ.’