Als u een Wlz-aanvraag doet, dan ontvangt u in principe binnen zes weken een besluit. In maart heeft het CIZ 99% van alle aanvragen op tijd behandeld.

Er is wettelijk vastgelegd hoe lang het CIZ erover mag doen om een aanvraag af te handelen. Bij een Wlz-aanvraag is dit zes weken. Voor aanvragen onder bijzondere omstandigheden geldt een maximum van twee weken. Bij een Bopz-aanvraag is de wettelijke termijn acht weken. Het percentage van 99% laat zien hoeveel aanvragen wij in maart daadwerkelijk binnen deze termijnen hebben afgehandeld. Ook in januari en februari was dit percentage 99%.

In sommige gevallen mag het CIZ langer over een aanvraag doen. Bijvoorbeeld wanneer er (medische) informatie moet worden opgevraagd. Het is dus van belang dat uw aanvraag volledig is.

Wilt u een volledig overzicht inzien van 2018? Bekijk dan ons Jaarverslag. De informatie over wettelijke termijnen vindt u terug onder paragraaf 1.1.1 Kwantiteit.

Hoe lang mag het CIZ over een aanvraag doen?

Het CIZ heeft (in principe) zes weken de tijd om een reguliere aanvraag voor zorg vanuit de Wlz af te handelen. Wanneer er sprake is van een aanvraag in het kader van bijzondere omstandigheden, dan heeft het CIZ twee weken de tijd om de aanvraag af te handelen.

Veelgestelde vragen